Startzondag 18 september Startzondag 18 september

STARTZONDAG: DEEL JE LEVEN
Zondag 18 september
We gaan weer van start in een nieuw seizoen en dat doen we natuurlijk gezamenlijk,
jong en oud. We hopen dat u allemaal meedoet.
Het programma voor de startzondag ziet er als volgt uit.
 9.30 uur: ontmoeting in de Bining met koffie.
10.00 uur: Uitleg en start van het vervolgprogramma.
            Er zijn drie programma’s
Kinderprogramma: een wandeling door het dorp
Emmaüswandeling: een spirituele wandeltocht (zie hieronder)
Voor wie niet kan/wil wandelen een gespreksprogramma in de Bining en kerk11.00 uur Iedereen keert weer terug naar de Bining
11.15 uur: Kerkdienst
12.15 uur: lunch
13.00 uur Afsluiting

HET THEMA DAT ONZE LANDELIJKE KERK ONS AANREIKT IS:
DEEL JE LEVEN.
De lunch
We vragen u aan dit thema ook zelf mee vorm te geven door uw lunchpakketten mee te nemen als voor een picknick. Dus geen voedsel dat nog gesmeerd moet worden, maar kant en klaar. Natuurlijk neemt ook u lekkere dingen mee. Bij binnenkomst kunt u deze voedselpakketten afgeven en bij de lunch zullen we dit voedsel delen.

Er wordt door de voorbereidingscommissie geen voedsel aangeschaft. We doen het met wat u meebrengt. Delen met elkaar dus.
De kinderwandeling
Voor de kinderen is er een wandeling onder begeleiding met een speels element. Zij wandelen door het dorp, een vastgestelde route, met zo weinig mogelijk oversteken.
De Emmaüswandeling
U kent het verhaal van de Emmaüsgangers. Zij waren onderweg in gesprek over de dingen die ze hadden meegemaakt. En ongemerkt kwam een derde deelnemer bij hun gesprek.
Dit is precies de bedoeling van de wandeling die we deze zondag organiseren. U gaat op weg met een groep maar loopt met één ander gemeentelid op. Eerst een gedeelte zwijgend, daarna gaat u in gesprek: ontspannen. Het is aan u wat u samen wilt bespreken. Het kan een verrassende kennismaking zijn, of eens even tijd hebben voor iemand die u al een poosje niet meer sprak.
Gaandeweg zult u merken dat u, als kinderen van de ene Heer, in gesprek bent met elkaar. De uitgezette route is in een rustig natuurgebied. Bij nat weer dus wel goede schoenen/laarzen meenemen.
In de Bining
Niet iedereen kan of wil een wandeling maken. In de Bining wordt u ook een programma aangeboden in de vorm van met elkaar in gesprek gaan over wat ons beweegt. Bij slecht weer wordt dit programma uitgebreid.
De kerkdienst
Ongeveer 11.15 uur zal de kerkdienst zijn. Gelukkig is één van onze organisten, Jaap Smid, dan beschikbaar. We zullen veel met elkaar zingen, want zingen is samen doen, samen delen.

Dus u komt zelf én u neemt een lunchpakket mee.
We rekenen op uw aller komst en een fijne ontmoetingsdag.
De voorbereidingscommissie:
Wiesje Hiemstra