Bernetsjerke Bernetsjerke

40-dagenproject IK BEN

Zondag 7 februari is de Bernetsjerke  gestart met het 40-dagenproject ‘Ik ben’. In dit project staan we stil bij de ‘Ik ben …’ woorden van Jezus. Deze  woorden vormen samen de kern van het verhaal op Pasen. De uitspraken van Jezus zijn verbeeld in een raam in glas in lood stijl.

Glas in lood heeft de eigenschap dat het telkens op een andere manier licht door laat, waardoor steeds een ander facet oplicht. Zo ontdekken we steeds een beetje meer van alles wat Jezus ons leerde over zichzelf. Elke keer geeft Jezus een voorbeeld van iets waar Hij op lijkt. Hiermee probeert Hij ons meer van Hem te laten begrijpen, Hem beter te leren kennen.

Met het licht dat door elk venster zal worden gebracht, schijnt al een stukje door van het licht van Pasen: Jezus brengt nieuw leven.